Google

Biografie

Joey Soplantila is een gitarist van nature en speelt op virtuose wijze zijn gitaarsolo's.
Naast het spelen van gitaar speelt hij ook toetsen, basgitaar en drums.
Tijdens zijn opleiding aan de pre-conservatorium Scaldis in Goes (Zeeland) is Joey gekwalificeerd in de hoofd schoolband waar hoge eisen aan werd voldaan.
In deze periode heeft hij dan ook veel geleerd omtrend gitaarspelen.
Daarnaast is Joey ook all-round gaan spelen met gitaar in diverse muziekbands.
Zo kwam hij terecht bij o.a. rock & bluesband, pop, funk & light jazz projecten, metalband en nog andere muziekprojecten.
Tevens heeft Joey Soplantila veel ervaring met jamsessies en open podiums. Zo heeft hij diverse jamsessies gespeeld in o.a. Middelburg, Vlissingen, Oost-Souburg, Zuidlaren, Assen, Veenhuizen, Harkstede en Bedum.

Jamsessie Middelburg 2006 - 2011
In het jaar 2006 speelde Joey voor het eerst bij de jamsessie Middelburg nadat een goede vriend en gitaar leerling van hem hierop attendeerde om hieraan mee te doen.
Voor 2006 gaf Joey gitaarlessen en deed mee met muziekstudio projecten in Middelburg.
In 2007 werd Joey gevraagd om in Middelburg, waar hij toen woonde, gevraagd om als jamsessie-meester en jamsessie-leider te werken bij Kunst & Cultuurcentrum De Spot.
Hier heeft hij binnen de organisatie diverse muzikanten, organisaties en muziekstudio's (waaronder zelfs scouts) gepromoot en mee gewerkt.
Zelf heeft hij altijd de leiding over het geheel gehad binnen de jamsessie Middelburg De Spot.
Uit deze jamsessie kwamen zelfs goede muzikanten (zowel jong talent) terecht die verder ontwikkelde naar o.a. optredens bij Junior Jazz Award (cat. B), Eddy Christiani Guitar Award, The Voice, Rockband of zelfs doorstroomde naar diverse muziekscholen of conservatoriums.
Joey werd in 2010 tot drie keer toe benaderd om bij het evenement Eddy Christiani Award bij te zijn en te spelen in het voorprogramma, waar Steve Lukather (gitarist van Toto) een beediging zou krijgen als beste gitarist en de prijs in ontvangst zou nemen. Maar Joey heeft dit geweigerd vanwege tijdgebrek en heeft toen zijn pupillen van de jamsessie Middelburg de kans gegeven om dit te doen met succes.
Joey stopte met de jamsessie in 2011, waarbij de jamsessie ook helaas verloren ging.

Jamsessie Assen 2011 - 2013
In 2011 verhuisde Joey naar Zuidlaren en kwam hij terecht bij de Jamsessie Assen bij The Bull's Eye, waar hij gevraagd werd om de jamsessie over te nemen en als jamsessie-leider op zich te nemen. Dit heeft Joey gedaan tot 2013 waar hij zich ontwikkelde op de promotie die naar buiten gebracht werd, maar ook de begeleiding over het geheel in goede banen te leiden. Dit was een succes waarbij steeds meer muzikanten en jong talent van muziekscholen ook langs kwamen.
Daarnaast werd hij ook gevraagd de technische man van GuitarBattle Nederland, die jaarlijks werd gehouden in Assen, die mede georganiseerd was door The BullĀ“s Eye.
In 2013 kreeg Joey het te druk en heeft toen Kelvin Harskamp gevraagd om de jamsessie in overleg gedeeltelijk af te stemmen.
Uiteindelijk heeft Joey de stokjes van de jamsessie overgedragen aan Kelvin die momenteel alles in goede banen leidt.

Mainstage on Tour (open podium & jamsessie Veenhuizen) 2013 - 2016
Eind 2013 werd Joey gevraagd om als vaste gitarist van de Open Podium Jamsessie Mainstage (bekend onder Mainstage on Tour) in Veenhuizen te begeleiden.
Tot augustus 2016 zit Joey hierbij in het project om als vaste gitarist de nummers, liedjes, frequenties en partities op zich te nemen met gitaar in samenwerking met Elton Joseph.

Ziggo Allstars 2015 - heden
Daarnaast is Joey ook gevraagd om te spelen bij de Ziggo Allstars. De eerste auditie was maart 2015 en speelde mee als gitarist voor Ziggo Music Night. Ziggo Allstars is een opzet van de Ziggo Band.

Project Souls & Voices 2015 - heden
Eind 2015 speelt Joey Soplantila in een project Souls & Voices.
Souls & Voices is een muzikaal talent van diverse muzikanten bij elkaar gebracht wat begonnen is als een project.
De muzikanten kennen elkaar van verschillende jamsessies en open podiums.
Verschillende genres en fusie van muziek is dan ook een uitkomst van deze top muzikanten. Met verschillende stijlen van muziek zoals pop, funk, rock, jazz, soul en noem maar op. Souls & Voices bestaan uit zangeres Ylze Warners. Basgitaar wordt gespeeld door Roger Hooiveld, drum door Martin van der Hoek, toetsen door Bart Kars en als tweede gitarist is erbij gekomen Marcel Dorenbos.
Hieronder een live opname tijdens hun eerste sessie tijdens Oostermoer Zuidlaren evenement.

Genre van spelen
Vele mensen denken dat Joey Soplantila een funk gitarist is. Echter is dit niet waar!
Joey Soplantila speelt van nature rock-genre tot metal-genre muziek zoals Joe Satriani, Steve Vai, Reb Beach, Patrick Rondat, Paul Gilbert en Whitesnake.
Maar ook Within Temptation, Evanescence en Nightwish style muziek is hij zeer over te spreken.


Gitaren
Joey Soplantila heeft een voorkeur voor elektrische gitaren van het merk Ibanez.
Het liefst de Ibanez RG(x) modellen, met als voorwaarde dat er minimaal wel een toplock en floating tremelo (floyd rose, pro edge) erop moet zitten.
De collectie van gitaren verschillen bij Joey.