Google

Home

Joey Soplantila

Joey Soplantila is een specialist in solfège en creaties van frequenties met betrekking op geluiden op elektrische gitaar. Het spelen op gitaar en experimenteren is ook zijn interesse met o.a. harmonieleer, ritmisch akkoorden en toonladders. Het experimenteren met muziek is dan ook zijn grootste hobby met zijn elektrische gitaar. Op virtuose wijze speelt hij dan ook op zijn gitaar de solo's weg. 

Elektrische gitaar spelen
Voorkeur van Joey is het spelen van elektrische gitaar. Echter vindt hij het leuk om op bijvoorbeeld jamsessies en open podiums dan ook weer eens andere instrumenten te bespelen zoals basgitaar, drums of toetsen. De afgelopen periodes heeft Joey Soplantila veel gespeeld met diverse muzikanten via Mainstage Live Evenementen.

Muziekbands & Projecten
Joey heeft in diverse muziekbands en muzikanten gespeeld op gitaar en begeleiding. Zo heeft hij o.a. gespeeld bij Mainstage on Tour, A&D Projects, Ziggo Band, Trinity en meer... Tegenwoordig speelt hij in Souls & Voices. Diverse genres aan muziek zoals rock, metal, funk, soul, pop, jazz en improvisatie.

 

Gitaar spelen is net als wiskunde, als het maar de flow rock heeft
Het spelen op gitaar is een logica. Zodra je het door begint te krijgen, zie je een logica erin wat je speelt en hoe je het speelt. Joey speelt het liefst rock muziek met klassieke invloedens. Toonladders en solo speelt hij dan ook graag waar hij thuis in kan voelen. Op dit moment is Joey veel actief in omgeving noord Nederland (Zuidlaren, Groningen, Drenthe).

Joey Soplantila