codehacker.nl

Digitale TV en foutmelding E48 of E52

Foutmelding E48 digitale TV.

(Vaak gaat het in combinatie met E37, E48 en E52 melding).
(E48-32 melding op digitale tv).


Wat houdt dit in?

Als u een E48 of E48-32 melding krijgt op uw digitale TV, wilt het eigenlijk zeggen dat er ‘te weinig’ signaal naar uw digitale TV (met Cam CI+) of decoder gaat of ontvangt. Er is dan te weinig signaal om analoog signaal (coax kabel) om te vormen naar digitale signaal (via uw TV of decoder).

Uw decoder of televisie toestel (met CAMCI+ module) geeft deze melding. Dit hoeft dus niet uw provider te zijn waar u TV signaal afneemt. Immers kan het zijn dat er een storing in uw buurt is, waardoor er geen signaal naar binnen komt in uw woning, hierdoor krijgt u dus dezelfde melding op alle zenders. Check vooraf of er een storing gaande is in uw buurt via de website van uw provider. Zo niet, dan check of uw andere TV toestellen dezelfde problemen hebben (bij digitale televisie krijgt u dezelfde meldingen, bij analoge tv krijgt u alleen sneeuw).
In desbetreffende apparaat (decoder of televisie) zit een software die deze melding geeft als er te weinig analoog signaal wordt door gegeven.
Omdat u dan te weinig analoog signaal krijgt, kan dit niet omgezet worden naar digitaal TV kijken.

Wat te doen?

Kijk als eerste of u wel analoog signaal heeft (kijk b.v. op uw TV naar analoge zenders). Hoe kijkt u analoge TV <klik hier>. Is er wel analoog te ontvangen of analoge zenders te ontvangen? Of heeft u ruis en sneeuw in beeld? Dan heeft u dus een probleem ergens in uw woning waardoor digitale TV problemen geeft.

Enkele zenders of alle zenders geven een foutmelding E48 of E48-32 aan.
In meeste gevallen is dit een probleem in de binnenhuisbekabeling.
Kijk voor de zekerheid uw coaxkabel na of deze kabel niet ‘stuk’ of poreus is.  Soms kan het zijn dat het probleem al mogelijk in een splitter kan zitten, die veel mensen gebruiken. Denkt u b.v. aan een T-splitter.

Coax kabel

Er bestaan namelijk 2 verschillende coaxkabels:
- 50 Ohms (gevoelig voor interferentie).
- 75 Ohms (keurmerk kabel met bescherming voor interferentie).

Sluit uw coaxkabel direct aan tussen decoder en AOP. Zonder enige signaalverdelers (b.v. splitter). Het beste zou zijn dat u een coaxkabel gebruikt van 75 Ohms (keurmerk kabel). Dit om verstoring of interferentie uit te sluiten.

Splitter gebruik

Een splitter kan immers ook defect raken. Hierdoor kan het zijn dat het signaal niet meer 50/50% wordt verdeeld, maar echter 80/20%. En net toevallig op de 20% staat uw digitale TV aangesloten. Hierdoor krijgt de digitale TV of decoder dus te weinig signaal. En hierdoor krijgt u sneller last van deze storing (geen beeld, te weinig signaal). Hoe ziet een splitter eruit? <klik hier>

Signaal versterker

Ook een breedbandversterker of signaalversterker kan defect raken. Hierdoor krijgt u ook last van signaalstoringen.
Immers een versterker is aangesloten op stroom. En zo’n apparaat kan hierdoor gevoeliger zijn voor defectheid (denkt u b.v. aan bij stroomstoring, de versterker is dan ook uit, en ineens gaat deze aan en u kunt al problemen ermee krijgen).

Oude kabels misschien beschadigd?

Ook is het mogelijk dat u ‘oude’ kabels gebruikt. Stel dat u nooit last heeft storingen op digitale TV… En ineens krijgt u een E48 of E52 melding. Zomaar uit het niets?
Dan kan het ook mogelijk zijn dat u oudere kabels in de woning heeft liggen. Stel dat u een coaxkabel in plintjes of gootjes heeft liggen met een hoek ‘gedraaid’ van 90 graden. Dan is het mogelijk dat u uw coaxkabel heeft uitgerekt in uw hoek van 90 graden. De kern is nog wel in orde, maar de buitenkant wordt zo gerekt dat de lagere frequenties de dupe van zijn. Zorg ervoor dat u dit kunt testen met een andere ‘nieuwe’ kabel vanaf AOP naar uw decoder of digitale TV.
Ook is het mogelijk dat u nooit last ervan heeft, en ineens na paar maanden krijgt u een E52 of een E48 melding. Misschien dat u met stofzuigen of dweilen tegen een coaxkabel bent aangekomen? Hierdoor is er een kans dat de buitenkant beschadigd is (poreus). Waardoor er mogelijk sprake is van interferentie.

 

Relevante informatie:

 • e48 foutmelding (digitale tv)
 • e48 foutmelding decoder
 • e48 foutmelding camci+ module
 • e48 foutmelding Humax
 • e48 foutmelding Samsung
 • e48 foutmelding Cisco
 • e48 foutmelding Panasonic
 • e48 foutmelding Homecast
 • e48 foutmelding Philips
 • e48 foutmelding Sony
 • e48 foutmelding Loewe
 • e48 foutmelding LG
 • e48 foutmelding digitale tv
 • e48 geen signaal
 • e48-32 melding
 • zenderwijziging Ziggo
 • wijziging van zenders
 • harmonisatie

Afdrukken PDF

Naar boven scrollen...

Digitale TV problemen


Heeft u problemen met digitale TV?

Internet problemen


Problemen met draadloos internet?

Telefonie problemen


Probleem met telefonie?

Copyright © ((( Codehacker.nl ))) 2016 | J. Soplantila

codehacker.nl

<H1>Oplossing - Digitale televisie, dtv, digitale tv, interactieve televisie, itv, internet, draadloos, telefonie, telefoon. Ike Joseph James Soplantila - Webcare Ziggo - Special Care - Online hulp</H1> <H2>JOEY SOPLANTILA - Problemen met digitale tv, draadloos internet of telefonie? Zoek hier uw oplossing. Ziggo, KPN, Caiway, UPC, XS4all, Zeelandnet, Delta TV, Tele2, Online, Canal Digital, T-Mobile, Scarlet, OnsBrabantNet </H2>